Trainers

Trainers van Karuna Nederland

Melissa Moore

Melissa Moore, Ph.D., is afgestudeerd in de antropologie en behaalde in 1981 een mastersgraad in de contemplatieve psychologie aan het Naropa Institute te Boulder in Colorado. Vanaf 2005 is zij verbonden als co-director en docent aan een postdoctorale opleiding van de Universiteit van San Francisco. Zij is directeur van het Felton Institute te San Francisco en betrokken bij het evalueren van de psychiatrische zorg in de staat Californië. De zorgverleners worden hier onder meer getraind in mindfulness door meditatiebeoefening. Melissa Moore is een van de oprichters van Karuna Training in Europa. Zij woont te Petaluma in Californië.

In de contemplativen psychotherapie gaat het erom hoe men de gezondheid die op het moment aanwezig is kan aanraken.

Melissa Moore

 

IMG_5222 (web11)Paul Cashman

Paul Cashman, M.A., behaalde in 1978 zijn mastersgraad in de contemplatieve psychologie aan het Naropa Institute te Boulder in Colorado. Sedertdien is hij een clinisch verslavingstherapeut en werkt hij bij zowel landelijke en regionale instellingen voor verslaafden. Momenteel heeft hij een therapeutische praktijk voor individuen, echtparen, en gezinnen, gespecialiseerd in emotionele- en relationele intelligentie. Paul is sinds eind jaren negentig betrokken bij Karuna Training in Europa. Momenteel schrijft hij een boek over de toepassing van de contemplatieve psychologie in een therapeutische context, waarin hij het accent legt op het maken van verbinding met de wijsheid in emoties. Hij woont in Halifax, Canada.

 

SONY DSC

Barbara Märtens

Barbara Märtens, M.A., volgde een universitaire opleiding culturele pedagogiek (muziek, schrijverschap, psychologie, en filosofie). Momenteel is zij bij Karuna Training verantwoordelijk voor de coördinatie en de kwaliteit van de staf en het curriculum. Barbara Märtens zoekt naar verdieping van de kennis en het begrip van de mens op het gebied van lichamelijkheid, communicatie, en geest. Momenteel is zij het inhoudelijk hoofd van Karuna Training Europa. Zij woont in Hamburg.

 

IMG_5245 (1web11)

Elisabeth Fey

Elisabeth Fey, M.Sc., is afgestudeerd in wiskunde en in psychologie. Zij was een van de initiatiefnemers van Karuna Training Duitsland. Zij heeft daar een psychotherapie praktijk voor volwassenen en kinderen. Elisabeth Fey is als docent psychologie en psychotherapie betrokken bij de opleiding van psychotherapeuten, bij overheidsinstellingen en bij de Universiteit van Bielefeld. Elisabeth Fey is wetenschappelijk hoofd van Karuna Training Europa. Zij woont in een ecowoning in Bielefeld.

 

 IMG_5234 (web11)Petra Drummer

Petra Drummer was 33 jaar lang lerares bij het voortgezet onderwijs. Nadat zij de driejarige Karuna Training cursus had gevolgd is zij sedert 2005 als trainer bij Karuna Training betrokken. Karuna Training heeft naar haar zeggen voor haar voorzien in de ontbrekende schakel tussen het spirituele pad en het werken op het emotionele vlak met jezelf en anderen. Na haar vorming in de contemplatieve psychologie heeft zij tien jaar lang basiszorg verleend aan leerlingen met zware trauma’s en werkte ze met groepen meisjes. Zij trainde hen ook in zich meer bewust te zijn van hun omgeving bij zelfverdediging. Zij woont in Stokdorf nabij München.

Karuna Training opent de ruimte voor een zachte en waarachtig vriendelijke omgang met onszelf en anderen om ons heen. Chögyam Trungpa zegt het als volgt: „De fundamentele taak in de zorg in het algemeen, en in het bijzonder voor psychotherapeuten, is zelf volledig mens te worden en deze kwaliteit van volledig mens te zijn  in anderen te wekken…“

Petra Drummer

IMG_5275 (web11)

Susan Chapman

Susan Gillis Chapman, M.A., studeerde boeddhistische en Westerse psychologie. Zij is werkzaam als comtemplatief psycholoog, relatietherapeut en communicatietrainer. Zij werkte o.a. met zowel slachtoffers als daders van huiselijk geweld. Haar eerste boek, The Five Keys To Mindful Communication, is in het voorjaar van 2012 verschenen. Susan Chapman woont in Burnaby, British Columbia, Canada.

 

IMG_5252 (web11)

An van Bolhuis

Dr. An van Bolhuis behaalde haar doctorsgraad in de sociale wetenschappen. Zij was als onderwijskundige, ontwikkelaar, trainer en consultant werkzaam bij het APS, een nationaal instituut voor onderwijsvernieuwing. Ze nam deel aan de eerste Karuna Training in Europa, 1998-2001 in Duitsland. Zij is mede-oprichter van Karuna
Nederland en was tot 2011 organisator van Karuna Nederland. Zij woont in Amsterdam.


Co-trainers van Karuna Nederland

 

Ike Jitta zw vkIke Jitta

Drs. Ike Josephus Jitta-Bartstra is sinds 1988 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg; aanvankelijk als arts, later als psychotherapeut. Ze heeft sedert 1997 een eigen psychotherapiepraktijk in Deventer. Ike Jitta nam met veel plezier deel aan de eerste Karuna Training in Nederland. Vanaf 2009 is zij co-trainer.

 

 

Heili Both zw vkHeili Both
Drs. Heili Both studeerde psychologie en was werkzaam in het universitair en postdoctoraal onderwijs (aan pedagogen en huisartsen). Ze volgde de opleiding voor psychotherapeut, en werkte daarbij in de GGZ (met kinderen) en in een forensische kliniek (met volwassenen). Geïnspireerd door een boeddhistische visie op de werking van de geest en op het omgaan met emoties, werkt zij sinds 2004 in een eigen praktijk. De ervaring die zij opdeed in Karuna Training (2005-2009) heeft haar leven en werk verrijkt.

 

 

 

JanvB zw vkJan van Bolhuis

Drs. Jan van Bolhuis studeerde psychologie en was tot zijn pensionering universitair docent methodologie en statistiek. Sinds de jaren 1980 heeft hij een grote belangstelling voor de boeddhistische psychologie en levensopvatting. Jan van Bolhuis is co-trainer sedert 2009.

 

 


Karuna organisatie in Europa

 

_MG_4405_webChristopher Tamdjidi

Christopher Tamdjidi is zakelijk leider van Karuna Training Europa. Hij is natuurkundige met een MBA opleiding en gaf advies bij verschillende ondernemingen voordat hij zich zelfstandig vestigde. Momenteel is hij zakelijk leider bij verschillende ondernemingen (o.a. de Kalapa Leadreship Academy en Kalapa Hotels GmbH). Sedert 1995 houdt hij zich bezig met de studie en beoefening van meditatie. Vanaf 2004 leidt hij seminariums op het gebied van meditatie en contemplatie, en geeft hij trainingen op het gebied van authetiek leiding geven. Hij is initiatiefnemer van het onderzoeksproject „Meditation im Unternehmensalltag – Auswirkung auf Stressabbau und Resilienz“ bij de Ludwig-Maximilians-Universität München.

Karuna Nederland

Maitri Karuna LogoKaruna Nederland is een zelfstandige vereniging, opgericht op 25 juli 2001 te Amsterdam. Het bestuur van de vereniging bestaat uit Ike Jopsephus Jitta (voorzitter), Heili Both (secretaris), Jan van Bolhuis (financiën), en Paul van Toledo (publiciteit).